HÄR KAN VI FAKTISKT

vara aktiva

även när vi vill hitta lugnet

Passa på att umgås och vara aktiva tillsammans 

Att uppleva Ven ska inte vara stressigt. Snarare tvärtom.
Man åker ju oftast bort från fastlandet för att man vill byta miljö, koppla av
och hämta ny inspiration i en annan miljö.

Tid för umgänge och mys

Den finns en egen energi och ofta lugnande stämning på öar.
Vi känner oss trygga och distansen till bruset inne i städerna på fastlandet ger oss en extra frihet i tanke och själ.  

Vi och våra kära grannar på ön erbjuder en lång och varierende rad av aktiviteter som ni kan dela och uppleva tillsammans.

Allt efter lust och humör, finns det något för alla med hjärtat på rätt plats. 

Här finns några aktiviteter vi gärna rekomenderar

antingen hos oss eller så hjälper vi gärna till med att arrangera för familjer, vänner och grupper

"Sveriges Sämsta Minigolf"

Kul från tiden då farfar var ung

Vem är bäst på "Sveriges Sämsta Minigolf"? Våga och testa vår bana! Vi lovar att alla får lika svåra forhållanden när ni ska ta er igenom denna helt igenom gamla bana från tiden då farfar var ung. Snea banor, böjda klubbor och glatt humör som bäddar för mycket skoj.

Runt om Ven - blå havet

Padla kajak runt fantastiska Ven

Upplev de magnifika vyerna från vattnet med branta backafallen är och flera vackra sandstränder där det går utmärkt att göra fina strandhugg med kajak. Med start och mål på Camp Ven har ni  perfekt utgångspunkt för dagens utflykt på vattnet. Boka här eller maila eller ring oss.

Tycho Brahe förändrade världen

Även på Ven -  en framsynt plats mitt i universum

Det var här från sitt observatorium på Ven som Tycho Brahe på medeltiden var med om att avgörande förändra vår syn på universum. Ett besök på museet här på Ven är dels en historisk resa i tiden och även om livet på Ven, men också en inspiration till att tänka nytt och större. 

Mat, Korv & Pinnbröd över eld

Helt unik stämning när vi samlas runt lägerelden

Hos oss på Camp Ven erbjuder vi matlagningsevents med beredning över öppen eld och grill för större grupper. För familjen finns en smidig måltid för er som vill dela en rolig aktivitet tillsammans. Ni hjälps åt att tälja pinnar, och baka de ekologiska korvarna inne i pinnbröden.  

Vandra Ven - orangea linjen

Följ Skåneleden på fantastiska Ven året runt

De senaste åren har en orangefärgad aktivitet på alla årstider lockat fler och fler gäster hit till ön. Skåneledens orangea skyltar leder friska vandrare på en god 12 km tur hela vägen runt vår ö. Varför inte kombinera denna aktivitet med en fika eller måltid hos några av öns restauranger eller fikaställen.

Golfa mitt i Öresund

Spela på vackra Sankt Ibb´s året om

Det finns inte många banor med ett jämförbart läge i Skandinavien. För det första finns det bara en enda ö i Öresund och utöver den vackara miljön, gynnas banan av det milda Venska mikroklimatet som ger väldigt fina forhållanden året om. Kombinerat med en minnesvärd vistelse hos oss. 

Ven på riktigt! - På gul cykel 

Alla måste testa denna klassiker

De välkända gula cyklarna är för många en symbol och synonymt med Ven och de härliga upplevelserna i vår natur. Att ta sig runt på cykel i vårt lilla paradis ger stor frihet och en nästan barnslig glädje i själen när vi rör oss obehindrat i landskapet. 

Yoga & meditation i oslagbar miljö

Helt in i lugnet på Ven

Det finns en handfull duktiga Yoga-, Mindfulness- och meditationslärare aktiva här på Ven. Några, som våra vänner på Nova Harmonia, har verksamhet året om, andra erbjuder sessions vid bokning eller vid fasta tider under sommarhalvåret. Hör gärna med oss vid intresse.

Med häst & vagn

På tur med Ivans Wagontrail

Tillsammans med tolv ardennrar körs förbokade ö-rundturer med häst och vagn, bedriver turridning för erfarna ryttare, anordnar transport av bröllopsgäster och framförallt, levererar stilfulla körningar av brudpar i finare droska. Hör av er i god tid för bokning.

 

 

För bokning - ring eller maila oss

0418-725 50